Et nyt år i den islamiske kalender, år 1440. Muharram måned er atter over os, og sørgeperioden over Imam Hussein (fvmh), hans familie og ledsagere er begyndt.
Men hvad stod Imam Hussein (fvmh) egentlig for?
Koranen siger ret entydigt, at mennesket ikke skal følge nogen eller noget blindt. Men ikke at følge noget blindt kræver ligeledes at man har et åbent sind, således at man kan tage objektiv stilling til de muligheder der er.
Hør dagens muharram klip her.
De fleste tror; Som i ordets bogstavelige forstand. De har en usikkerhed, og andre ting kan lige så godt være sandt, rent teoretisk, som det de tror på. At alt er relativt.
Men er virkeligheden relativ, og er sandheden relativ? Hør med i dagens klip.
Livet på jorden er en test, og det at blive testet er en helt naturlig del af livet. Jo mere man tror des mere bliver man testet.
Men hvordan kan det være at Imam Hussein (fvmh) blev mere og mere rolig jo nærmere han kom på sin test?
Nogle test er små, andre er store. Derfor skal vi gøre det os klart, at livet er på den måde. Det er ikke fordi Gud er ond mod en, men fordi Gud gerne vil give muligheden for at øge ens stadie. Både i dette liv og i efterlivet.
Se med i dagens klip.
‘Inna Lilla, w inna ilayhi rajeoon’ er en frase vi som muslimer tit høre. Særligt i anledning af begravelser og dødsfald. Men hvad vil det egentlig sige at vi tilkommer Gud og kommer tilbage til Gud?
Hør med i dagens klip, hvor Sayed Daniel forklare hvordan frasen skal praktiseres og ikke blot være ord.
Gud har sandelig skrevet i Salmerne, at jorden vil blive arvet af de troende. Verset bliver af vores lærde koblet til den 12. imam, Imam Mahdi (mafha).
Men hvordan skal verset i Den Hellige Koran egentlig forstås?
I Den Hellige Koran læser vi, at forbønnen (shafa’a) tilhøre Gud, og Gud alene. Er dette i modstrid med den shiamuslimske praksis om at bede Imamerne (fvmd) om hjælp?
Se med her hvordan verset skal forståes i samspil med de beretninger vi har om Imamernes (fvmd) forbøn (shafa’a).
Gud ved, hvad der går forud, og hvad der kommer til at ske i fremtiden. En af de egenskaber de som får Guds shafa’a er, at de frygter Gud. Ikke fordi Gud er uretfærdig, men frygt for vores egne handlinger, da Gud er retfærdig.
Hvordan kan vi opnå denne egenskab og hvordan vil den påvirke vores dagligdag, således at også vi er blandt de, der får Guds shafa’a?
Vi læser i forskellige ziyarat, at Imam Hussein (fvmh) opretholdte bønnen. Men hvad vil det egentlig sige, at han opretholdte bønnen? De andre Imamer (fvmd) bad, Profeterne (fvmd).
Hvad er det specielle ved Imam Hussein (fvmh), og hvorfor er det lige netop bønnen, der bliver lagt vægt på, at han opretholdte?